Botnens spørrebank

Botnen cover

Utgivelsesår 2016 | heftet | 9788293368205

Pocket 129,-

Del boken

Hvem skrev "Påskemorgen slukker sorgen"?
Hvem ble ved starten knyttet til Vårt Land som tegner?
Hvem grunnla IKEA?

Disse spørsmålene kan du finne svaret på i den nye boken Botnens spørrebank. Men hvordan startet egentlig denne faste lørdagsspalten i Vårt Land? Bjarte Botnen forteller selv i forordet:

"Dette med å lage fast spalte med spørsmål var noe jeg snublet  inn i langfredag i 1987. Etter et stygt fall lå jeg der med tre beinbrudd  i djupsnøen like ved siden av vernegrensen til Vassfaret . Hjelpen kom straks, og via lege på Nesbyen bar det rake veien til Drammen Sykehus. Dette var Helse-Norge på solsiden. Det ble først seks uker med tung gips, og det gikk ikke mange timene før overredaktør Hans Erik satte meg i sving med 60 spørsmål til førstkommende lørdag. Jeg trengte ingen fot for å greie dette. Og slik har det fortsatt."

I nærmere 30 år har det fortsatt og nå er et utvalg samlet i en hendig pocketbok. 1000 spørsmål fordelt på 100 kategorier. Noe for enhver.

Bjarte Botnen

Botnen ill

Bjarte Botnen var utenriksredaktør i Vårt Land i en årrekke før han gikk av med pensjon. Fortsatt er han aktiv med bidrag til avisa og hans spørrespalte er svært populær.