Den som finner sin plass, tar ingen annens

Den som finner

Utgitt 7. mars 2017 | Oversatt av Hans Ivar Stordal | 9788293368335

Innbundet 299,-

Del boken

Den som finner sin plass, tar ingen annens er en håpefull fortelling om tvil og overbevisning, om retten til å stille spørsmål, om å lete etter sitt livs ja – og om til slutt å finne sin egen plass.

Forfatteren Tomas Sjödin tar oss med på sin søken etter svarene, mens han følger i sporene til sitt forbilde og sin tvillingsjel – han som også het Tomas og ble kalt Tvileren.

 

 – Jeg har passert femti med god margin, skrevet mer enn ti bøker, rukket å være pastor i en menighet i tretti år, fått tre barn og mistet to av dem, sørget og lært meg å leve med savnet, men først nå har jeg innsett at selve poenget med å være menneske er å finne sin plass. Den plassen som kan finnes hvor som helst i verden, men som gjør at drømmer gradvis går i oppfyllelse, mening skapes og følelsen av å bety noe for andre oppstår.
Tomas Sjödin

 

Fra boken:

Å være hjemløs er å mangle fast grunn under føttene. Det er å mangle en plass der man kan gjøre seg forstått uten nødvendigvis å måtte si så mye, og å bli sett uten konstant å måtte gjøre seg synlig. Det er å mangle en sammenheng der det betyr noe hvem man er og hva man gjør, uansett hvem man er og hva man gjør.

--

Når man vet hvem man er, trenger man ikke prøve å være noen. Den som har funnet sin plass, slipper å konkurrere med andre om hvor de skal sitte. Kanskje det er så bakvendt at når man søker Gud, finner man også seg selv?

--

Da jeg var yngre, trodde jeg at alt sto og falt på min evne til å legge planer og fatte kloke beslutninger. I dag vet jeg at livet gir og livet tar, og det må vi forholde oss til med en stor porsjon smidighet.

 

Les om Det er mye man ikke må HER

Les om Mens du hviler HER

 

 

Tomas Sjödin

Tomas skjerm

Tomas Sjödin (f. 1959) er svensk pastor, foredragsholder og forfatter. Han har skrevet en rekke bøker og er oversatt til flere språk. I Norge er han blant annet kjent for bøkene "Mens du hviler" og "Det er mye man ikke må". Han har også deltatt i NRK-programmet "Fyrtårn" og vært spaltist i avisen Vårt Land.