Jesusvekkelsen - en fortelling fra 70-tallet

Bokomslag

Utgivelsesår 2015 | 9788293368137

Innbundet 379,-

Del boken

På 1960- og 70-tallet gjennomgikk Vesten en kulturrevolusjon. Motkulturene sprang fram med sine kampsanger, protesttog og fargerike paroler. Hippiebevegelsen kom til med sin flower-power-utopi. Utopien kollapset. Og midt i det hele ble verden vitne til fremveksten av nok en bevegelse: Jesusvekkelsen. Freakere fortalte om et personlig møte med Jesus og brukte Apostlenes gjerninger som brukerveiledning til livet.

Bevegelsen bredte seg med storm i kastene. Kirkeledere spådde at dette ville bli den største, kristne vekkelsen noensinne. Den var på alles lepper, også i Norge. Riksmediene spekulerte i når fenomenet skulle komme til Norge og kunne tilslutt slå fast under store overskrifter: «JESUSREVOLUSJON NÅR NORGE».

Jesusvekkelsen levde side om side med andre sosiale, politiske eller religiøse vekkelser som preget landet på 1970-tallet. Men hvor kom den egentlig fra, og hvor ble det av den?

 

– En gnistrende fortelling om den store vekkelsen som berørte ­tusenvis av unge på 70-tallet, der både de lyse og mørke sidene får komme fram. [..] Årets bok for meg. Anmelder PER ERIKSEN i Vårt Land
Les hele anmeldelsen i Vårt Land: http://www.vl.no/kultur/anmeldelse/jesusvekkelsens-vekst-og-fall-1.436106

– Peter Svalheim har skrevet en bok som bør kunne vekke interesse langt utover insider-miljøet. […] umulig å ikke se den som et viktig referanseverk.
Anmelder Oddbjørn Johannessen i Humanist
 
– Det har vært en uvanlig interessant opplevelse å følge Peter Svalheim på reisen tilbake til 1970-tallet.
Anmelder Tarjei Gilje, redaktør i Dagen
 
– […] ikke bare fengslende lesning, men et historisk dokument vi trenger.
Svein Inge Olsen, leder Protestfestivalen
 
– Lest, i en lang jafs! En prestasjon! Grundig. Velskrevet. Overblikk. Detaljer. Perspektivrik. Personlig. Relevant. Tankevekkende. Inspirerende. Hilsen en som fortsatt lever godt med Jesusvekkelsen som ei glo i hjertet. Den blir ikke borte.
Knut Grønvik, prest og forfatter

(Illustrasjonsfoto øverst: Guds Fred/Jørgen Aass)

Peter Svalheim

Peter Svalheim

Peter Svalheim (f. 1958) er sykepleier, lærer, litteraturkritiker, journalist og forfatter. Han har tidligere utgitt barnebøker og biografien «Kraftverket: Odd Hoftun – et portrett av et livsverk» (2009).