Presten og ateisten

Presten og ateisten – cover

Utgivelsesår 2015 | 9788282821049

Innbundet 349,-

Del boken

Presten Aarebrot og ateisten Søderlind er kompiser og har mye til felles i livet, men har forskjellig livssyn. Gjennom brevveksling og samtaler blir de bedre kjent med hverandre og hva de tror på. De går til skriftemål, Didrik må lære seg å be, mens Stian må faste fra all bønn. Vi får lese om en prest som har hatet Gud og en ateist som egentlig synes det kunne vært litt ålreit å tro.

Dette er ingen debattbok. I stedet er det en samtale i ingenmannsland mellom skyttergravene som preger ordskiftet om religion. Det er en åpenhjertig dialog om tro, tvil, savn og håp.

Utgivelsen er et samarbeid mellom Humanist forlag og Vårt Land forlag.

Se filmsnutten hvor de forteller om boka her: https://vimeo.com/114922622
 

 

Omtaler:

"Et fascinerende bokprosjekt som gir tvilen og troen kraft og motstand." AFTENPOSTEN

"For det tyder på vår, når vi i stedet for skyttergravspolemikk får en så djuptpløyende og livgivende livssynsdialog. Spennende for den som tror, den som ikke, og den som ikke vet. Dette kan det gro i." HAMAR ARBEIDERBLAD

Bente Sandvig er fagsjef for ideologi- og livssynsavdelingen i Human-Etisk Forbund. Hun var blant de første som har lest Presten og ateisten. Hun sier:

"Dette er en enestående, modig og viktig bok. Det er så lett å synse og mene om "den andre" uten å ta seg bryet med å finne ut hva den andre faktisk mener og tror. En bok til å bli klok av, og god hjelp til å reflektere over og formulere mitt eget livssyn som humanist gir den også."

Intervjuer:

Fri tanke: http://fritanke.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=9704&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Vårt Land: http://www.vl.no/kultur/p%C3%A5-tvers-av-tro-og-tvil-1.314626

 

Didrik Søderlind og Stian K. Aarebrot

Didrik og Stian

Stian Aarebrot er kristen. Han er prest og daglig leder av nettverket Substans, som prøver å omsette kristen tro til handling. Han er blant annet forfatter av Bli hos meg (2007), som handler om gudsnærvær. Didrik Søderlind er ateist, rådgiver i Human-Etisk Forbund og redaktør av tidsskriftet Humanist. Han har skrevet mye om religion, blant annet i boken Kristen-Norge: En oppdagelsesreise (2010).