Tilgivelse

Omslag

Utgitt 2014 | Oversatt av Andreas Kristiansen

Innbundet 99,-

Del boken

Jeg vil gjerne få dele to enkle sannheter med deg: Det finnes ingenting som ikke kan tilgis, og det finnes ingen som ikke fortjener tilgivelse. Når du skjønner at vi alle er bundet sammen – enten gjennom fødsel, tilfeldigheter eller bare gjennom vår felles menneskelighet – så vil du skjønne sannheten i dette.

Desmond M. Tutu

– Hvordan kan jeg tilgi? Nobelprisvinner Desmond M. Tutu har vært vitne til noen av de verste forbrytelser et menneske kan utsettes for. I sitt arbeid får han ofte spørsmålet: Hvordan kan jeg tilgi? Denne boken er hans svar.

Desmond Tutu, forfatter og erkebiskop emeritus i Den anglikanske kirke i Sør-Afrika, skriver i samarbeid med sin datter, Mpho A. Tutu, som er prest i samme kirke. Sammen utforsker de enkle, men dype sannheter om tilgivelse.

Desmond & Mpho Tutu

Portrett artikkelside

DESMOND M. TUTU er erkebiskop emeritus av Cape Town, Sør-Afrika. Han har gjennom sitt arbeid vært en lederskikkelse i landets frigjøringskamp, og freds- og forsoningsarbeid. I 1984 fikk han Nobels fredspris for sin ikke-voldelige kamp mot apartheidregimet. Han har ledet Sannhets- og forsoningskommisjonen som spilte en nøkkelrolle i landets fredelige overgang til et fritt demokrati. Han har mottatt en rekke priser, blant annet The Presidential Medal of Freedom (2009) og The Templeton Prize (2013). MPHO A. TUTU er prest i Den anglikanske kirke og leder The Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation. Tidligere har hun blant annet jobbet med voldtektsofre i Grahamstown i Sør-Afrika og med sørafrikanske og namibiske flyktninger med The Phelps Stokes Fund i New York. Hun har også vært styreleder for Global AIDS Alliance. Desmond M. Tutu og Mpho A. Tutu har skrevet en rekke bøker. Tilgivelse er den andre boken de har skrevet sammen.